CU ORIGINAL
Ett kullagrat rullfocksystem som finns i tre olika utföranden…

Mer information →

CU CLASSIC
Ett kullagrat rullfocksystem med skivor i ek för den som vill ha…

Mer information →

CU MINI
Ett kullagrat rullfocksystem med 70 mm skivor och en total längd på…

Mer information →

CU XL
Ett kullagrat rullfocksystem med 130 mm skivor..

Mer information →

VÅRT SYSTEM

VÄLKOMMEN TILL CU PRODUKTER

CU- är ett litet familjeföretag som ägs och drivs av Claes och Urban Bolin (far & son) därav vårt namn. Det hela tog sin början för ca tio år sedan genom ett hemmagjort system på en ägandes mindre motorseglare. I första hand som ett stödsegel som snabbt kunde sättas men även som en säkerhetsfaktor vid ev. missöde inte minst under höstens hummerfiske. De flesta rullsystem betingade ett högt pris och de flesta var avsedda för större segelbåtar och undantagslöst krävdes en skena eller profil vilket i sin tur erfordrade att seglen oftast fick ändras och/eller sys om för att passa in i dessa.

Vid besök i olika hamnar eller platser med småbåtshamn ingick (och ingår) att promenera runt i hamnen och på bryggorna och titta på båtarna.. (trots att äkta hälften menar att det inte behövs, – för citat ”dom” ser lika dana ut överallt !

Nåväl, det var under en av dessa hamnrundor som det kom en blixt ,- snille kallas det ibland,

De flesta båtarna, mest de mindre och medelstora saknade ju rullfock!! Varför?? För omständigt ? för stort? för dyrt ? något måste det ju bero på. Varför inte försöka utveckla ett system som kunde passa ”alla” båttyper och ”alla” plånböcker?

Sagt och gjort.. och på den vägen är det.

Olika konstruktioner av rullfocksystem har ju funnits sedan lång, lång tid tillbaka och- i flera sammanhang kommer ju ofta uttrycket ” back to basic” fram.Kvalitet, enkelhet, driftsäkerhet, är det viktigaste för oss därför är hela systemet gjort i syrafast rostfritt material som håller, Vår modell CU-Classic framtogs för att passa in på träbåtar, eller båtar med trädetaljer att matcha. Grundkonstruktionen är dock identisk med övriga och innanför träet är det rostfritt som gäller även här.

Slutresultatet blir alltid ett unikt kuttersmycke i fören.

I dagsläget har vi fått förtroendet att leverera runt 1500 CU-system fördelade på ca 270 olika båttyper, från segelbåtar i olika storlekar, stora som små motorseglare/skutor. Våra kunder är både från fritidssektorn som Yrkessektorn

Vårt valspråk ”Seglaren med CU-systemet i fören är en nöjd seglare”.
V i har fått glädja oss över många bevis på det under åren.
Några av våra kunder har också blivit nära vänner.

Ja, Vad skall vi då säga mer- Tryggheten och närkontakten är naturligtvis A och O. Ärlighet och seriöst bemötande är en självklarhet och en hederssak. Personlig kontakt för att du ska få det bästa för just din båt, kanske specialanpassat. Det blir ju idag vanligare att båtägare vill ”få ner” rullen under däck. Då behövs oftast någon form av bygel/förlängning genom däcket.
Vi är innovativa och kan hjälpa dig med det mesta när det gäller rostfria detaljer, såväl som svarvade trädetaljer och kan anpassa rullen till det utrymme du har i fören.

Slutligen- och som nämnts vid inledningen ovan är vi ett litet familjeföretag, Vi har till hittills valt bort alla mellanhänder och kan därför erbjuda dig en lösning till absolut bästa pris.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina önskemål.

Resultatet hoppas vi blir en ”stolthet” – och framförallt en trygg och säker ”gast” på fördäcket.

Med bästa hälsningar
Claes o. Urban
0704-284045 0735-138201

Back to Top
CU PRODUKTER HB