CU ORIGINAL
Ett kullagrat rullfocksystem som finns i tre olika utföranden…

Mer information →

CU CLASSIC
Ett kullagrat rullfocksystem med skivor i ek för den som vill ha…

Mer information →

CU MINI
Ett kullagrat rullfocksystem med 70 mm skivor och en total längd på…

Mer information →

CU XL
Ett kullagrat rullfocksystem med 130 mm skivor..

Mer information →

VÅRT SYSTEM

VÄLKOMMEN TILL CU PRODUKTER

CU Produkter HB är ett litet familjeföretag som ägs och drivs av Claes och Urban Bolin (far & son) därav vårt namn. Det hela tog sin början för ca 17 år sedan genom ett hemmagjort system på en mindre motorseglare.

I första hand som ett stödsegel som snabbt kunde sättas men även som en säkerhetsfaktor vid ev. missöde inte minst under höstens hummerfiske. De flesta rullfocksystemen betingade ett högt pris och de flesta var avsedda för större segelbåtar och undantagslöst krävdes en skena eller profil vilket i sin tur erfordrade att seglen oftast fick ändras och/eller sys om för att passa in i dessa.

Vid besök i småbåtshamnarna noterades att de flesta båtarna, mest de mindre och medelstora saknade rullfock!! Varför?

För omständigt? för stort? för dyrt? något måste det ju bero på. Varför inte försöka utveckla ett system som kunde passa ”alla” båttyper och ”alla” plånböcker?

Sagt och gjort.. och på den vägen är det.

Olika konstruktioner av rullfocksystem har ju funnits sedan lång, lång tid tillbaka och- i flera sammanhang kommer ju ofta uttrycket ” back to basic” fram. Kvalitet, enkelhet, driftsäkerhet, är det viktigaste för oss därför är hela systemet gjort i syrafast rostfritt material som håller, Vår modell CU-Classic framtogs för att passa in på träbåtar, eller båtar med trädetaljer att matcha. Grundkonstruktionen är dock identisk med övriga och innanför träet är det rostfritt som gäller även här.

Slutresultatet blir alltid ett unikt kuttersmycke i fören.

I dagsläget har vi fått förtroendet att leverera runt 2000 CU-system fördelade på ca 300 olika båttyper, från segelbåtar i olika storlekar, stora som små till motorseglare/skutor. Våra kunder är både från fritidssektorn som Yrkessektorn

Ja, Vad skall vi då säga mer- Tryggheten och närkontakten är naturligtvis A och O. Ärlighet och seriöst bemötande är en självklarhet och en hederssak. Personlig kontakt för att du ska få det bästa för just din båt, kanske specialanpassat. Det blir ju idag vanligare att båtägare vill ”få ner” rullen under däck. Då behövs oftast någon form av bygel/förlängning genom däcket.

Slutligen- och som nämnts vid inledningen ovan är vi ett litet familjeföretag, Vi har till hittills valt bort alla mellanhänder och kan därför erbjuda dig en lösning till absolut bästa pris.

Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina önskemål.

Resultatet hoppas vi blir en ”stolthet” – och framförallt en trygg och säker ”gast” på fördäcket.

Med bästa hälsningar
Claes o. Urban
0704-284045 0735-138201

Back to Top